Outlier Ventures blockchain yatırımlarına yönelik bir rapor yayınladı. Rapora göre blockchain girişimleri son 6 yılda toplam 23.7 milyar dolar yatırım aldı.

Outlier’ın verilerine göre 2013 yılından bu yana 3738 blockchain şirketi toplamda 23.7 milyar dolar değerinde yatırım aldı. 2019 yılında yapılan yatırımlar ise 2017 yılı verilerini takip ediyor ancak 2018 yılının bir hayli gerisinde.

Raporda blockchain girişimlerinin ICO’lar, doğrudan yatırımlar ve kitle fonlaması gibi çeşitli şekillerle finasmanını sağladığı belirtiliyor. Ancak tüm bu yatırımların yaygınlaşmasına karşın henüz ana akım kullanıma ulaşan bir uygulama olmadığı da belirtiliyor. Bunun sebebinin ise sermaye yetersizliği olmadığı vurgulanıyor.

Outlier Ventures Analisti Joel John konuyla ilgili olarak: “Sermaye yatırımlarında genellikle bir uzmanlık açığı vardır. Blockchain tabanlı girişimler için erken aşama finansmanındaki yoğun rekabet, çok sayıda yatırımcının sermayeden başka bir şey sağlamadığı anlamına gelir.” ifadelerini kullanıyor.

Outlier’ın verilerine göre yatırımların çoğunu (%75) erken aşama turları oluşturuyor. Sadece kripto para borsası olan Coinbase ve Circle şirketleri Seri E yatırım turunu gördü. Araştırma şirketi erken aşama yatırımlarının bu kadar fazla olmasını bir dönem Bitcoin ve Ethereum’a yapılan yatırımların büyük getirileri olmasına bağlıyor.

Outlier Ventures’ın blockchain teknolojisine yönelik yapılan yatırımları araştırdığı raporun detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Outlier Ventures – Blockchain Yatırım Raporu