Küresel danışmanlık firması Deloitte 2018 yılı boyunca gerçekleştirdiği Blockchain araştırmasını bir rapor olarak yayınladı. Breaking Blockchain Open başlıklı rapor çarpıcı veriler içeriyor.

Deloitte tarafından 2018 yılı içinde gerçekleştirilen araştırma için çeşitli sektörlerden ve meslek gruplarından 1000’in üzerinde “blok zinciri konusunda bilgili yönetici” ile görüşmeler yapıldı ve sonuçlar blok zinciri teknolojisinin kurumsal olarak benimsenmesi konusunda çok cesaret verici bir tablo sunuyor. Araştırma küresel ölçekte gerçekleştirildiği için rapor farklı ülkelerdeki benimseme eğilimleri hakkında da veri sağlıyor ve Blockchain için 2019’da hangi pazarların ve sektörlerin liderlik edeceğine dair ipuçları veriyor.

Raporun ana tespiti: “Blockchain hemen uygulmaya koymak için pek hazır olmasa da her gün devrimsel etki anına biraz daha yaklaşıyor” yönünde. Raporda şu ifadelere yer veriliyor: “Momentum, öğrenmeye odaklanmaktan, teknolojinin potansiyel iş uygulamalarını tanımlamak ve hayata geçirmeye doğru ilerliyor”

Deloitte’in küresel Blockchain araştırmasına dair bazı veriler şöyle;

  • Ankete katılan şirketlerin yüzde 95’i şirketlerinin bu yıl blockchain teknolojisine yatırım yapmayı planladığını belirtiyor.
  • Ankete katılanların yüzde 65’i, kuruluşlarının önümüzdeki yıl blockchain teknolojisine 1 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapacaklarını belirtiyor.
  • Ankete katılanların yüzde 84’ü blok zincir teknolojisinin geniş şekilde ölçeklenebilir olduğuna ve sonunda ana akım uygulama olarak kabul edileceğine inanıyor.
  • En çok Otomotiv (%73), petrol ve gaz (%72) ve yaşam bilimleri (%72) sektörlerindeki yöneticiler Blockchain teknolojisi ile ilgileniyor.
  • Ankete katılanların  yüzde 84’ü blockchain teknolojisinin geleneksel BT sistemlerinden daha fazla güvenlik sağlamasını bekliyor.
  • Ankete katılanların sadece yüzde 2’si mevcut yapılara göre Blockchain’in önemli bir avantajı olmadığını düşünüyor.
  • Ankete katılanların sadece yüzde 4’ü Blockchain’i stratejik bir öncelik olarak görmüyor.
  • Ankete katılanların yüzde 39’una göre mevcut yasal düzenlemeler daha fazla yatırım için en büyük engeli oluşturuyor.
  • Şirketlerin yüzde 45’inin rakipleriyle bir Blockchain konsorsiyumuna katılmayı makul görüyor. Yüzde 29’u zaten bir tanesine katılmış durumda.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.