Hindistan’ın en büyük ikinci eyaleti olan Maharaştra blockchain teknolojisini eyalet düzeyinde uygulamayı planlıyor. Hedeflenen alanlar tarımsal pazarlama, tedarik zinciri, araç kaydı ve doküman yönetim sistemi.

Maharaştra Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü blockchain teknolojisinin eyalete uygulanmasından sorumlu olacak. DNA India’nın haberine göre Maharaştra eyalet yönetimi mevcut mali yılda blockchain teknolojisinin benimsenmesi için 100 milyon rupi (1.4 milyon dolar) ayırdı. Bu miktarın 560.000 dolarlık kısmı belirli projeleri uygulamak için onaylanmış durumda.

Bilgi teknolojileri departmanı genel sekreteri S.V.R Sniras konuyla ilgili olarak: “Önümüzdeki beş ila altı ay içinde devlet dairelerinde blockchain teknolojisinin benimsenmesi için ortak bir çerçeve olacak bir düzenleyici sanal alan hazırlanacak.” ifadelerini kullandı. Sniras eyalet yönetiminin sağlık, tedarik zinciri, doküman yönetimi ve eğitim sertifikaları alanlarındaki ilk blockchain pilotunu tamamladığını da sözlerine ekledi.

Hindistan’daki Yolsuzlukla Mücadele Bürosu tarafından yayınlanan bir rapora göre, eyaletteki mevcut belge doğrulama sistemi yolsuzluklarla dolu. Maharaştra Gelir Departmanı da en yozlaşmış olanlardan biri olarak kabul ediliyor. Blockchain teknolojisinin vatandaşlara şeffaflık sağlamak için devreye gireceği yer de burası.

NASSCOM’un yayınladığı blockchain raporuna göre Hindistan dağıtık defter teknolojisini gitgide benimsiyor. Eyalet düzeyinde yapılan yatırımlarla ülkede blockchain teknolojisinin hemen hemen tüm sektörlerde kullanıldığını göreceğiz.