“Blockchain Güvenliği ve Kara Para Aklamayı Önleme” başlıklı yeni bir rapor yayımlandı. İşte detaylar…

Tanınmış blockchain güvenlik firması SlowMist, “Blockchain Güvenliği ve Kara Para Aklamayı Önleme” (Blockchain Security and Anti-Money Laundering – AML) başlıklı son raporunu paylaştı.

Rapor, blockchain güvenliği ve AML odağındaki gelişmelerin küresel görünümü hakkında kapsamlı bir genel bakış içeriyor.

Rapora göre 2023’ün ilk yarısı, blockchain sektöründe önemli bir büyümeyi ve artan güvenlik sorunlarını beraberinde getirdi.
SlowMist, 920 milyon dolarlık kayba yol açan 185 güvenlik ihlali yaşandığını kaydederken geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli seviyedeki düşüş dikkat çekti. Zira 2022 yılının ilk yarısında 2 milyar dolarlık kayıp görülmüştü, bu da 2023’ün aynı döneminde yüzde 54’lük gerilemeye işaret etti.

DeFi, NFT ve Çapraz Zincir Köprü birincil hedef

En yoğun kayıp ise 131 olay ve 487 milyon dolarlık kayıp ile DeFi, NFT ve Çapraz Zincir Köprü sektörlerinde yaşandı.

Olumlu bir gelişme olarak, 2023’ün ilk yarısındaki 10 vakada çalınan fonların başarılı şekilde kurtarıldığı bildirildi. Çalınan 232 milyon doların 219 milyon doları geri alındı, ayrıca üç vakada tam geri ödeme yapıldı. Bu veriler, sağlam güvenlik stratejileri ile siber saldırganlarla yapılan etkili müzakerelerin önemini vurguluyor.

SlowMist’in raporu, bireyleri ve daha geniş ölçekte blok zinciri endüstrisini gelişen siber tehditlere karşı gerekli bilgiler sağlamayı amaçlıyor.

KaynakTwitter