12-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan CBDC Conference, alanında global düzeyde öncü bir etkinlik maiyetinde…

60’tan fazla konuşmacının yer alacağı CBDC Conference, 12-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor. Etkinlikte, dünyanın dört bir yanından 23 merkez bankasını temsil eden CBDC alanındaki düşünce liderleri, BIS, üniversiteler ve teknoloji sağlayıcıları, görüşlerini paylaşacaklar.

İşte programda vurgulanacak olan bazı noktalar:

  • Nijerya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Kingsley Obiora, Afrika’da başlatılan ilk CBDC hakkında görüşlerini paylaşacak.
  • Jamaika Bankası Bölüm Şefi Dr. Novelette Panton, Jam-Dex projesine dair bilgi verecek.
  • Bénédicte Nolens, Uluslararası Ödemeler Bankası Merkez Başkanı – İnovasyon Merkezi Hong Kong sorumlusu, BIS tarafından uygulanan çeşitli CBDC projelerinin tartışılacağı bir çalıştayın moderatörlüğünü üstlenecek.
  • Hong Kong Para Otoritesi’nden Michael Law, e-HKD hakkında bir güncelleme yapacak.
  • İsrail Bankası’ndan Yoav Soffer Dijital “Shekel Projesi”ni açıklayacak.
  • Kanada Merkez Bankası’ndan Scott Hendry, CBDC’nin kullanıcı merkezli tasarımını tartışacak.
  • Deutsche Bundesbank’tan Constantin Drott, wCBDC hakkında konuşacak.
  • Banque de France’dan Claudine Hurman, CBDC’nin sınır ötesi ödemelerde kullanımına ilişkin konuşma yapacak.
  • Norges Bank Suela Kristiansen, bankanın CBDC üzerindeki çalışmalarına dair içgörüler verecek.
  • Zambiya Merkez Bankası, Güney Afrika Merkez Bankası, Tayland Merkez Bankası uzmanları, İngiltere Merkez Bankası, Bahamalar Merkez Bankası, De Nederlandsche Bank, Hollanda Merkez Bankası, Macaristan Merkez Bankası ve Sveriges Riksbank’ten değerli isimler de konuşma yapacak.
  • Oxford Üniversitesi, Loughborough Üniversitesi ve Würzburg Üniversitesi’nden profesörler, etkinlikte yer alacak.
  • AWS, Bitt, Emtech, Giesecke+Devrient, Idemia, nChain, Orell Füssli Security Printing, Trustnoted, R3, Ripple ve UDPN gibi ileri gelen teknoloji sağlayıcılarından uzmanlar, en son yenilikleri sunacak.

CBDC Conference’in gündemi, BIS ve çeşitli merkez bankalarından çeşitli vaka çalışmalarını da içeren bir dizi ilgili konuyu kapsamaktadır. IMF ve çeşitli üniversite profesörlerinin sunumları makro ekonomi ve finansal sistem üzerindeki potansiyel etkiyi tartışırken, teknoloji sağlayıcıları ise CBDC alanındaki uzmanlıklarını paylaşacaklar.

Program genel oturumlar, efektif panel tartışmaları ve uygulamalı ara oturumlardan oluşmaktadır. Bu sayede, konferans katılımcıları uzmanlardan öğrenebilmek, tartışmalara katılmak, diğer delegelerle fikir alışverişinde bulunmak ve aynı zamanda tüm sorularına cevap almak için yeterli imkana sahip olacaklardır. Organizatörler 40’tan fazla merkez bankası temsilcisinin katılmasını bekliyor.

CBDC Akademisi, konferansın ilk gününün sabahında gerçekleştirilecek. CBDC Akademisi’nde katılımcılar, CBDC Conference’a hazırlık yapabilmek için bir dizi paralel atölye çalışmasında CBDC’nin temellerini öğrenebileceklerdir.

Daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz.