KPMG’nin “Tokenization, Loyalty and Blockchain” ismi verdiği araştırmanın sonuçlarına göre belirteçler (token) müşteri bağlılığı ve ticaret için kullanıldığında önemli bir iş değerine sahip oluyorlar.

KPMG’nin raporu, tüketicilerin blokzinciri tabanlı belirteçleri kullanma fikrine nasıl daha açık hale geldiğini gösteriyor. Araştırmada vurgulanan noktalardan biri de katılımcıların yüzde 82’sinin halihazırda kayıtlı oldukları sadakat programının bir parçası olarak belirteçleri kullanması. Blokzincirinin gelişmiş verimlilik, izleme ve sahtekarlık korumasına imkan sunduğunu göz önünde bulundurursak bu durumun işletmeler için iyi bir haber olduğunu söyleyebiliriz.

KPMG ABD Blokzinciri Lideri Arun Gosh konuyla ilgili olarak: “Tokenlaştırma yeni nesil ticarette kullanılıyor. Blokzincirinin güvenliği ve şeffaflığı ile sürdürülen ya yeni varlıklar yaratarak ya da geleneksel olanları yeniden tanıtarak değeri sınıflandırmanın ilham verici yeni yollarını sağlıyor. Bundan yararlanan işletmeler, yeni süreç iyileştirmeleri, gelir akışları ve müşteri katılımı fırsatlarına kapı açabilirler.” ifadelerini kullandı.

Özellikle spor dünyasında son zamanlarda Arun Gosh’ın açıklamasındakine benzer atılımlar görme başladık. Futbol takımları taraftarlarına blokzincir firmaları aracılığıyla dijital belirteçler sunarak bağlılığı ve katılımı artırmayı hedefliyorlar. Socios.com ve Fantastec gibi şirketleri bu uygulamalara örnek olarak gösterebiliriz.

KPMG’nin raporunun tamamı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Tokenization, Loyalty and Blockchain