Artık web sitelerini ‘yeni bir yüzle’ kullanıcılara sunmak, trendlere ayak uydurmak veya uydurmamak arasında seçim yapmayı gerekli kılıyor. Bu noktada yeni web sitesini yayına alan ShareRing, ilginç geliştirmeler sundu…

Web2’deki kişisel veri kontrolünü geçersiz kılan problemlerin üstesinden gelmeyi hedefleyen ShareRing, Web3 çağına ayak uyduran blockchain destekli dijital kimliklere sahip yeni web sitesini duyurdu.

ShareRing’in CEO’su Tim Bos konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yıllar geçtikçe, büyük şirketlerin ‘daha iyi bir hizmet’ sunmak için sizinle ilgili daha fazla veriyi veri ambarlarında barındırma eğilimi oldu. Kullanıcı olarak yine de tüm kişisel bilgilerinizi bir başkasına vermeniz gerekiyor. Ve çoğu zaman, bu bilgilere erişim sağlayan ve sızdıran (veya satan) bir siber saldırgan vardır.”

Dijital kimlik çözümleri sunan blockchain tabanlı bir ekosistem olan ShareRing, doğrulanabilir dijital kimlikler aracılığıyla bu sürtüşmeyi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu kapsamda ShareRing ile kullanıcılar, doğrulanabilir dijital kimliklerini (ShareRing ID adı veriliyor) oluşturabilecek, kimlik bilgilerini ve varlıklarını ShareRing Vault (ShareRing Kasası) içinde saklayıp dijital ayak izlerini yönetebilecek.

ShareRing, yeni web sitesini, dijital kimliklerin mal/hizmetlere sorunsuz ve doğrulanabilir erişim sağlayacağı, güvene dayalı bir dünya yaratma yolunda atılmış bir adım olarak görüyor. Web sitesi ayrıca blockchain ve kripto para birimleri hakkında bir tür bilgi merkezi olma misyonu ile ilgileniyor.

Kaynakblockchain.news