Önümüzdeki haftalarda bir lansman yapmayı planlayan Merkeziyetsiz Finans (DeFi) varlık yönetimi protokolü olan Nova Finance, kripto para birimi uzmanlarının, daha az deneyimli yatırımcılar için kripto portföyleri oluşturmasına imkân tanımak istiyor.

Solana blokzinciri üzerine kurulu olan Nova Finance, nAsset adı verilen benzersiz bir modül kullanıyor. Bu nAsset’ler belirli komutları yürütmek veya portföylere belirli yatırım kuralları uygulamak için tercih ediliyor.

Örnek verecek olursak ETH tarafından desteklenen bir nAsset, ETH belirli bir değere ulaştığında otomatik olarak alım-satım işlemi yapacak şekilde programlanabiliyor. Böylece kripto para birimi uzmanları portföyler oluşturmak için nAssets’i kullanıp dijital varlıkların nasıl yönetileceğine dair nAssets’i programlayabilecekler.

Portföyler, nAssets aracılığıyla belirli ticaret kurallarıyla programlanıyor ve daha sonra diğer yatırımcılarla paylaşılabiliyor. Bu noktadan sonra portföyler otomatik olarak her işi yapıyor ve portföyün yaratıcıları getirinin %10’unu kendisine alıyor. Nova Finance, alım satımların otomasyonuna imkân tanıyacak birçok olası kripto yatırımcısının bu alana girmesini engelleyen bilgi çıtasını düşürmeyi hedefliyor.

Nova Finance kurucu ortağı Tom Sichel’ın konuyla ilgili olarak kullandığı ifadeler şöyle: “Gerçekten elde edilecek yeni bir büyük servet fırsatı bulunuyor. Bu neredeyse ekonomide yeni bir sınır bulmak ve paranın insanlar için değer yaratması ve yatırımlar yoluyla zenginlik yaratması gibi bir şey.”

Sichel, kurucu ortağı Adam Greenberg ile blockchain teknolojisindeki potansiyeli erkenden gördü ve şimdi, bu alanla ilgilenen herhangi bir tüketici için mümkün olduğunca erişilebilir hale getirmeye çalışıyorlar.

Adam Greenberg Nova Finance’ın yeni hizmetiyle ilgili olarak: “DeFi projelerinin zorlanmasının en büyük sebebinin mühendisler tarafından inşa edilip işletilmeleri olduğunu düşünüyorum. Bu insanları teknolojiyi seviyor, ancak bu her zaman onunla gerçekten neler yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bu nedenle, bizim için gerçekten kullanıcı merkezli bir yaklaşım benimsemeye çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Sichel ve Greenberg’e göre, lansman sırasında Nova Finance, Nova Finance ekibi tarafından oluşturulan portföylere sahip olacak. Portföyler nAssets ile programlanacak ve ekibin önemli kripto ve yatırım stratejileri bilgisini kullanacak. Ancak, Nova Finance’in piyasaya sürülmesinin ardından ekip, yenilikçi yatırım portföyleri etrafında bir topluluk oluşturmayı umuyor.

Nova token sahipleri, önceden belirlenmiş çeşitli yatırım kriterlerine dayalı olarak portföylerin etkinliği konusunda oy kullanabilecekler. Kriterler, çeşitlendirmeyi, risk toleransını ve portföyde ne tür bir teknolojinin yer aldığını içerebilecek.

Nova Academy kuruluyor

Nova Finance için yatırım stratejilerini otomatikleştirmek ve tüketiciler için teminat oluşturmak DeFi’nin önündeki engelleri kaldırmanın tek yolu değil. Ekip ayrıca, tüketicilerin kripto alanına dahil edilmesinde önemli bir faktör olacak Nova Academy’yi inşa ediyor.

Ekibe göre akademi, kullanıcıları cüzdan nedir, nasıl kurulur gibi kriptonun temelleri konusunda eğitmeye odaklanacak. Ekip, nAsset’lerin, tüketicilerin üzerindeki baskının bir kısmını alarak kripto yatırımının daha karmaşık yönlerini ele alacağını umuyor

KaynakZDNet