Tarihte ilk kez bir futbol kulübü, Bitcoin ile maç bileti satışı gerçekleştiriyor.

Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşen Oxford City – Eastbourne Borough karşılaşmasının maç biletleri, bir ilk olarak İngiliz sterlininin yanı sıra Bitcoin ile satıldı. Ayrıca yiyecek ve içecek satışları da kredi kartı ve nakit paraya alternatif olarak Bitcoin ile gerçekleşti.

Bu arada Oxford City, her ne kadar köklü bir geçmişe sahip olsa da Premier Lig ya da Championship’te değil, ülkenin alt liglerinde (National League South) mücadele ediyor.

Konuyla ilgili olarak kulübün futbol direktörü Justin Merritt, Bitcoin ile ödeme yapmanın sahada “yeni normal” olabileceğini söylüyor…

Merritt, “Oxford City FC’nin kendi kendini idame ettiren bir kulüp olarak devam edebilmesini sağlamak için en son teknolojileri ve yenilikleri benimsemek, uzun vadeli hedeflerimizin önemli bir parçasıdır” diyor ve ekliyor: “İnsanların yeni teknolojimizle etkileşime girmesi zorunlu değil, ancak Bitcoin ile ödemenin İngiliz futbolunda yeni normal olacağına inanıyoruz.”

Bitcoin ile ödemeleri benimseyen ilk kulüp olarak adını tarihe yazdıran Oxford City FC, geleceğe şimdiden göz kırpmışa benziyor.

KaynakBBC