Türkiye’de de yoğun ilgi gören popüler sanal-evcil hayvan web sitesi NeoPets, kısa süre önce Neopets Metaverse adlı yeni bir oyun sundu.

Yeni oyun tam olarak klasik Neopets deneyimine benziyor, ancak metaverse, NFT’ler ve kripto para birimi gibi ek özelliklerle birlikte geliyor. Başka bir deyişle, Neopets Metaverse, orijinal Neopets klasiğini esas alan, play to earn yapısında ve topluluk odaklı bir sanal evcil hayvan oyunu.

Alpha versiyonu 26 Ağustos itibarıyla sunulan oyun, resmi açıklamada “heyecan verici yeni bir Web3 formatında nostaljik, dinamik ve gelişmiş bir oyun deneyimi” olarak tanımlanıyor.

Neopets Metaverse, orijinal Neopets’in klasik unsurlarını yeni özellikler ve aktivitelerle birleştirerek, hem deneyimli “Neopyalılara” hem de dünyanın her yerindeki yeni oyunculara hitap edecek şekilde tasarlanmış bir deneyim vadediyor. Nihai Metaverse sürümünün oyunculara özel oyun içi ödüller sağlaması bekleniyor.

Neopets Metaverse’ün başındaki isim Dominic Law, “Neopets hikayesinin arkasında, Neopets markasıyla büyüyen ve ona bağlı nostaljiyi özenle tutan güçlü bir oyuncu topluluğu var. İster Y2K günlerinin başlarında Neopia dünyasını dolaşan bir oyuncu olun, ister yakın zamanda bize katılın, sizi Neopets Metaverse ve web3 alanında destansı bir maceraya davet etmekten heyecan duyuyoruz.” Dedi.

Veri ihlali ile gündeme gelmişti…

1999 yılında kurulan Neopets.com, son 22 yılda 150 milyondan fazla oyuncuyu kendine çekmişti. Bununla birlikte Neopets, son olarak Türkiye’de kısa adı KVKK olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun web sitesinde de yayınlanan gelişme ile birlikte milyonlarca kullanıcısını etkileyen bir veri ihlali ile gündeme gelmişti.

Kaynakblockchain.news