Amerikan otomobil üreticisi Ford Motor Company, ticari patent uygulamaları ile metaverse ve Web3 ekosistemine büyük bir giriş yapıyor.

Ford, metaverse ve Web3’e iddialı bir adım atmaya hazırlanıyor. Avukat Mike Kondoudis’e göre Ford; sanal otomobiller, kamyonlar, kamyonetler ve giysilere ilişkin tüm büyük markaları için 19 ticari patent başvurusunda bulundu. Metaverse odağındaki patent başvuruları, bazı benzersiz ürün ve çözümleri çok önceden güvence altına almak için bir araç olarak kullanılıyor.

Şirket ayrıca, Web3.0 ekosisteminin yalnızca tek bir sektöre özgü olmadığı anlatısı ile birlikte NFT alanına ilgisini bir kez daha gösterdi. Bu kapsamda Ford’un NFT’lerini yakın zamanda NFT mağazalarında görebiliriz. İlgi çekici olacağına şüphe yok…

Öte yandan otomobil şirketlerinin metaverse’e ilgisi halihazırda bilinen bir gerçek. Örneğin İtalyan lüks otomobil markası Lamborghini, sınırlı sayıda NFT’sini satışa sunmuştu. Mercedes-Benz, Hyundai ve Bentley de kendi NFT koleksiyonlarını piyasaya sürdüler. Söz konusu şirketlerden her biri, trend haline gelen NFT koleksiyonlarını, yaratıcılığı tarihlerinin bir parçasına ve daha temel nedenlere yayılan tanımlayıcı bir temayla piyasaya sürüyor.

Artan ilgi…

NFT ve Metaverse dünyası moda endüstrisindeki markalar, sosyal medya, eğlence, hatta finansal hizmetler, yeni ürün ve servisler sunarak yakın gelecekte daha küresel bir kucaklaşmaya hazırlanmak için patentler alan markalarla birlikte hızla büyüyor.

Uzmanlar, önümüzdeki birkaç yıl içinde metaverse’e yönelik daha yaygın bir marka odağının öne çıkacağını öne sürüyor. Avukat Kondoudis’e göre, bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasındaki patent başvurularının sayısı, 2021 mali yılında kaydedilen toplamı geride bıraktı bile.