İspanya’nın en büyük telekomünikasyon şirketi Telefónica, teknolojik cihaz satışlarında artık kripto para da kabul edileceğini duyurdu.

Son dönemde Web3 odağındaki adımları ile adından söz ettiren Telefónica, kripto para ödemelerini kabul etmeye başlıyor. Kripto para ile akıllı telefon, vb. teknolojik cihazların satın alınabileceği kaydedilirken yeni çözüm için İspanyol kripto para borsası Bit2Me ile iş birliğine gidildiği bilgisi paylaşıldı. Hizmetin ödeme ağ geçidi Bit2Me Commerce üzerinden sağlanacağı belirtildi.

Telefónica’nın Bit2Me’ye yatırım da yaptığı açıklandı, ancak söz konusu işlemle ilgili daha fazla ayrıntının önümüzdeki haftalarda açıklanacağı bilgisi aktarıldı.

Öte yandan Telefónica‘nın Metaverse’deki geliştirme hedefleri doğrultusunda ABD merkezli donanım şirketi Qualcomm ile iş birliği yaptığı duyuruldu.
Şirket, Qualcomm ile gerçekleştirilen iş birliğinin duyurusunda, “Telefónica, sürükleyici cihazları güçlü ağlarla ve merkezi olmayan Web3 teknolojileriyle birleştirmede birçok olasılık görüyor”  İfadeleri kullanıldı.

İspanya’da dikkat çekici başka gelişmeler de var… Bir başka İspanyol markası olan Tu.com da müşterine kripto para ile alışveriş imkanı sunmaya başladı.
Akıllı telefon, hoparlör, akıllı saat gibi mobil aygıtların satın alınabildiği platformdaki ödeme altyapısı da yine Bit2Me Commerce ile sağlandı.

Kaynakblockchain.news