Açık kaynak kodlu ve merkezi olmayan blockchain platformu Solana, ABD’nin New York şehrindeki ilk ‘duyusal’ mağazasının ardından şimdi de Miami’de, ikinci satış noktasını açtı.

DeFi, NFT ve Web3 projelerine ev sahipliği yapan Solana, kripto ekosistemindeki en yeni blockchain’lerden ve hayranları tarafından ‘Ethereum’un egemenliğine meydan okuduğu’ yönündeki iddialı argümanlarla zaman zaman gündeme geliyor. ABD’nin New York şehrinin ardından şimdi de Miami’deki ikinci ‘duyusal’ mağazası ile adından söz ettiriyor. Alışılmışın dışındaki bu adımlar ile Solana’nın daha fazla bilinirlik hedeflediği açık…

Solana, 2. mağazasını açtı…

“Solana Embassy” adıyla konumlanan perakende mağazası, genel itibarıyla Solana ekosistemi ve Web3 hakkında bilgi edinilebilen geniş bir alan vadediyor. Ayrıca Web3 deneyim noktalarında çeşitli hediyeler kazanmak mümkün…

New York’taki mağazadan bir görüntü.

NFT görsellerinin çerçevelere alınmış şekilde görülebildiği fütüristik mimarili alanda t-shirt, şapka, çorap gibi tekstil ürünleri de satın alınabiliyor.

En önemli ‘fiziksel ürün’ ise geçtiğimiz aylarda tanıtılan Android işletim sistemine sahip Web3 odaklı akıllı telefon Solana Saga. Saga, New York’ta olduğu gibi Miami’de de bir camekanın ardında tutuluyor ve ekranlar vasıtasıyla detayları öğrenilebiliyor. OSOM tarafından üretileceği bilinen cihazın 2023’te 900-1000 dolarlık bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.
Solana Embassy içerisinde partilerin de düzenleneceği belirtiliyor.