Yeni bir rapora göre ABD’de 2022’nin 3. çeyreğinde gerçekleşen 24 anlaşma ile blockchain girişimlerine 879 milyon dolarlık yatırımda bulunuldu. İşte detaylar…

Araştırma firması Pitchbook’un Emerging Tech başlıklı son raporuna göre ABD’de girişim sermaye fonları (Venture Capital’ler-VC’ler…) özelindeki yatırımlar, 2022’nin 3. çeyreğinde 153 anlaşmada 4,7 milyar dolara ulaştı.
Bu rakam bir önceki çeyrekte kaydedilen 244 anlaşma ve 6,9 milyar dolarlık yatırıma karşı yüzde 32’lik düşüş anlamına gelse de blockchain girişimlerine yönelik ilgi dikkat çekti… Rapora göre çeyrek boyunca gerçekleşen 24 anlaşmada blockchain girişimlerine 879 milyon dolarlık yatırımda bulunuldu.

Söz konusu yatırımlarla ilgili olarak Pitchbook analistleri, FTX’in beklenmedik çöküşü, kara bulutlar ve devamında kripto para birimlerinde yaşanan düşüşlere karşın ekosistemdeki negatif gelişmelerden nispeten daha az etkilenen alanların da var olduğunun görüldüğü yorumunu paylaştı.

Öte yandan analistler, sektördeki en büyük anlaşmalardan bazılarının, Mysten Labs için 300 milyon dolarlık B Serisi ve Aptos Labs için 200 milyon dolarlık A Serisi yatırım turları ekseninde Ethereum ve Solana gibi oyuncularla rekabet edebilecek iki yeni blockchain ağı ile yakalandığını belirtti.

Aptos Labs ve Mysten Labs‘in adını önümüzdeki süreçte daha sık duyacağız gibi…

FinTech takipte…

Pitchbook’a göre, risk sermayesi yatırımları için diğer sıcak alanlar arasında çeyrek boyunca 24 anlaşmada 737,4 milyon dolarla FinTech sektörü ve 11 anlaşmada 725,8 milyon dolarla biyoteknoloji yer aldı.

KaynakIndia Times