Banque de France‎‎ (Fransa Merkez Bankası) Başkanı François Villeroy de Galhau, kripto alanında daha katı kurallara ihtiyaç duyulduğunu söyledi…

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, ülkesinde kripto para alanında faaliyet gösteren şirketlere yönelik daha katı regülasyonların devreye alınması gerektiğini kaydetti. Saygın medya platformu Bloomberg’in haberine göre Villeroy, piyasadaki mevcut durumun katı regülasyon gereksinimini acil hale getirdiğini belirtti.

Söz konusu ‘katı’ kuralların Avrupa Birliği’nin Markets in Crypro AssetsMiCA adıyla bilinen kripto alanındaki yönetmeliğinden farklı olacağı, şirketler için Fransa’yı kapsayacak yeni düzenlemelerin geleceği ifade ediliyor…

Avrupa Konseyi ve Parlamentosu Markets in Crypro Assets (MiCA) taslağı üzerinde ön anlaşma sağladı

Ülkede DASP’ler olarak bilinen Varlık Hizmet Sağlayıcıları için lisans almak halihazırda zorunlu değil ve sağlayıcıların da bu tür bir lisansı bulunmadığı biliniyor. Villeroy, mevcut durumun piyasadaki karmaşa baz alınarak mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bu noktada Villeroy, “2022’deki tüm düzensizlik basit bir inancı besliyor: Fransa’nın yalnızca kayıttan ziyade, mümkün olan en kısa sürede zorunlu bir DASP lisanslamasına geçmesi gerekiyor” diyor.

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi olan Villeroy, geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘faiz’ açıklamasıyla da adından söz ettirdi. Yönetim Konseyi Üyesi, Euro bölgesinde faizlerde zirvenin neresi olacağını belirlemek için henüz erken ifadelerini kullanarak yaz aylarına kadar faizlerin artırılabileceği sinyalini verdi.