Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kripto para piyasaları için önemli bir düzenlemeye hazırlanıyor. BAE, bölgedeki kripto ticaretini katma değer vergisinden (KDV) muaf tutarken, yasadaki güncellemenin 1 Ocak 2018 tarihine kadar geriye dönük olarak uygulanacağı aktarıldı.

Coindesk’in haberine göre bir hukuk uzmanı, mevcut değişikliğin BAE’de kripto varlık sektörünün daha meşru hale gelmesini sağlayacağını dile getirdi. Bölgede birkaç finansal hizmetten daha KDV alınmazken, kripto varlık işlemlerinin KDV’den muaf tutulmasıyla kripto sektörü de teşvik edilen sektörler arasında yerini aldı.

BAE’de kripto işlemlerine yönelik KDV muafiyeti 15 Kasım’da yürürlüğe girecek ve geriye dönük olarak 1 Ocak 2018 tarihine kadar uygulanacak. Bildiri, 4 Ekim tarihinde BAE Federal Vergi Dairesi tarafından duyuruldu.

Önceki uygulamada kripto para transferleri ve dönüşümlerinden %5 oranında vergi alınıyordu. Bu muafiyet adımı, BAE’de kripto varlıkların diğer finansal hizmetlerle aynı çizgiye getirildiği şeklinde yorumlandı.

BAE kripto sektöründe merkez olma hedefini sürdürüyor

Bu yaklaşımın, son yıllarda kripto alanında bir merkez haline gelme niyetinde olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde kripto varlık ticaretini hızlandırması bekleniyor. BAE, ayrıca son zamanlarda bölgede kripto varlıklarla ilgili sektör dostu düzenlemelere de imza atarken, birçok kripto şirketine faaliyet hizmetine verdi.

Son olarak Blockchain ödeme şirketi Ripple, geçtiğimiz günlerde BAE’de lisans aldı. Ripple, bu lisansla bölgedeki faaliyetlerini genişletmek adına önemli bir avantaj elde etti.

KaynakInvesting.com