Popüler DeFi kredi protokolü Aave, sosyal medya platformlarını güçlendirmek için NFT varlıklarını kullanan Lens Protocol’ü duyurdu.

Lens Protocol, Twitter gibi merkezi sosyal medya platformlarına meydan okumak için tasarlanmış gibi görünse de çok farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Esasen, kullanıcıların içeriklerini bir kripto cüzdanı içinde NFT şeklinde saklayarak kendi içeriklerine sahip olmalarını sağlıyor.

Lens Protocol, merkezi olmayan uygulamalar (dapps) ve NFT’ler için önde gelen blokzinciri platformu olan Polygon üzerine inşa edildi.

Polygon, Ethereum’un kendi ana ağından daha hızlı ve daha ucuz işlemlere olanak tanıyor ve bu da onu potansiyel olarak çok sayıda NFT varlığı etrafında inşa edilmiş bir sosyal ağ için daha uygun hale getiriyor.

Sosyal medya alanı, kullanıcıların kendi içeriklerine sahip olmalarına ve kontrol etmelerine izin veren platformları etkinleştirerek blokzincir teknolojisi için ideal bir kullanım örneği olarak nitelendiriliyor.

Ethereum tabanlı Minds dikkate değer bir örnek olmasına rağmen, bu tür platformlar henüz Twitter ve Facebook gibi devlerin yanına yaklaşmadı. Bu arada platform, Haziran 2021 itibariyle toplam 14 milyon kullanıcıya sahip olduğunu iddia etti.

KaynakDecrypt