Ocak ayında kurulan, tedarik zinciri, klinik araştırmalar ve sağlık verileri için inovasyon sağlamayı amaçlayan PharmaLedger’a 12 küresel ilaç firması daha katıldı. Konsorsiyumun üye sayısı 29’a ulaştı.

Bu girişim, AB destekli Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) ve Avrupa İlaç Endüstrileri & Dernekleri Federasyonu (EFPIA) tarafından Horizon 2020 programı kapsamında desteklenen üç yıllık bir proje. Birleşik bütçe 20 milyon euro’dan fazla ve IMI buna maksimum 8,33 milyon euro katkıda bulunabilecek. IMI ilk olarak Ağustos 2018’de şu anda Pharmaledger olarak bilinen blokzinciri tabanlı sağlık hizmeti projesine çağrıda bulunmuştu.

Her ne kadar üç alana odaklansa da PharmaLedger blokzinciri platformu özellikle sağlık sektöründeki kullanım senaryolarını hedefliyor. 12 küresel ilaç firmasının yanı sıra diğer 17 katılımcı arasında teknoloji firmaları, hastaneler, üniversiteler, araştırma organizasyonları, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hasta temsilcileri yer alıyor.

Endüstri lideri Novartis’in tedarik zinciri mimarı Daniel Fritz, grubun hedefinin yalnızca artan verimlilik kazanımları veya gelişmiş bir denetim izi bulunan uygulamalar olmadığını açıkça ortaya koydu. Fritz, dönüşümsel değişimi hedeflediklerini, bunun sadece yüzde 5 iyileşme değil, yeni yetenek yaratan bir şey olduğunu söylüyor

PharmaLedger henüz bir kullanım senaryosuna odaklı çalışmaya başlamış değil ancak Fritz, öncelikle hasta ihtiyacı ve sağlık hizmeti gibi konulara eğilme üzerine bir strateji benimseyeceklerini söylüyor.

KaynakLedgerInsights