Avrupa Birliği’ne önerilen mevzuatın son taslağı, blokzinciri endüstrisi için kötü haber gibi görünüyor ve olası değişiklikleri yapmak için sadece iki hafta kaldı.

AB, geniş kapsamlı bir veri politikası tasarısının bir parçası olarak, DeFi’nin temel taşı olan akıllı sözleşmelerin, geliştiricilerin devreye girip işlemlerini değiştirebilecekleri şekilde tasarlanmasının gerekip gerekmediğini değerlendiriyor.

Hükümler, kazara ya da hileli işlemlerin önüne geçmeyi amaçlıyor. AB yasa koyucuları kendi başlarına blokzinciri teknolojisini hedef almasalar da, eylemleri kriptodaki temel önermelerden birini baltalayabilir.

Avrupa’nın endüstriyel veri düzenleme projesi olan Veri Yasası (Data Act), AB’nin üç yasama kurumunun – Parlamento, Konsey ve Komisyon – dosya üzerindeki duruşlarını savunduğu müzakerelerin son aşamasında. DL News tarafından görülen 8 Haziran tarihli bir yasa tasarısı taslağı, akıllı sözleşmelerin “bir dizi elektronik veri kaydı” kullanan bilgisayar programları için geçerli olan aynı tanım kapsamına gireceğini öne sürüyor.

Tanım, nasıl kullanıldıklarına bakılmaksızın blokzinciri tabanlı akıllı sözleşmeleri yakalayacak kadar geniş. Sektör savunucuları için bu tanım, hurdaya çıkarılandan daha genel ve blokzinciri geliştiricileri için daha fazla soruna neden olabilir. Blokzinciri teknolojisinin savunucuları bu önlemlerin birbirine bağlı cihazlara uygulanmak üzere tasarlandığına işaret ederek bu gerekliliklerin web3 endüstrisinin akıllı sözleşmeler olarak adlandırdığı şey için geçerli olmaması gerektiğini düşünüyor.

Müzakere aşamasında olan metin hala değişikliğe açık. AB politika yapıcıları haziran sonuna kadar Veri Yasası üzerinde bir anlaşmaya varmak için yarışıyor; bu da önümüzdeki iki haftanın bir şeyleri değiştirmek için son şans olacağı anlamına geliyor. Kripto ticaret birlikleri, DeFi için böylesine zahmetli bir gelişmeyi önlemek için akıllı sözleşme düzenlemesine ilişkin Veri Yasası parçasının değiştirilebileceği umuduyla daha önce politika yapıcılara endişelerini dile getirmişlerdi.

KaynakDLNews