ABD-Colorado’da vatandaşların vergi ödemelerini Bitcoin ile gerçekleştirebileceği açıklandı…

Kripto paraların kullanım alanı genişlemeye devam ediyor. Bu noktada işlem hacmi bakımından en iyi durumdaki Bitcoin, sadece ekranlarda inişi ve çıkışı takip edilen bir kripto para birimi olmaktan uzun yıllar önce çıkmıştı. Çok sayıda uygulamada aktif şekilde boy gösteren Bitcoin’e dair son dönemin öne çıkan gelişmelerinden biri de ABD’nin orta-batısındaki bulunan ve Denver Nuggets isimli basketbol takımı ile ünlü eyaleti Colorado’da kaydedildi. Hükümetler tarafından benimsenmesine ilişkin bir başka örnek olarak eyaletteki vatandaşların vergi ödemelerini Bitcoin ile gerçekleştirebileceği duyuruldu.

Bitcoin ile vergi ödeme dönemi başladı

Colarado Valisi Jared Polis tarafından yapılan açıklamaya eyalette Bitcoin ile vergi ödemelerinin gerçekleştirilebileceğini ifade edildi. Gelişme ile birlikte Colorado sınırlarında yaşayan kimseler Bitcoin üzerinden vergi ödemesi gerçekleştirebilecek.

E-ticaret sektörü ile ilgili yeni gelişme

Öte yandan bir diğer yeni gelişme de e-ticaret sektörü ile ilgili olarak yaşandı. Saygın e-ticaret şirketi BigCommerce, iki farklı kripto para üzerinden ödeme hizmeti sunan (BitPay ve CoinPayments) ile anlaşıldığını açıkladı. Bu kapsamda kategori bağımsız olarak BigCommerce e-ticaret şirketi üzerinden yapılacak alışverişlerde kripto para ödemelerinin kabul edileceği bildirildi.