ABD’de Kripto varlıkların global ölçekteki hareketlerini detaylıca göstermeyi esas alan bir haritalama aracı geliştirilecek…

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı DARPA ile analitik şirketi Inca Digital arasında bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre Inca Digital, kripto varlıkların global ölçekteki hareketlerini detaylıca göstermeyi esas alan bir haritalama aracı geliştirecek. Bu araç, kripto varlıkların ulusal güvenliğe etkisini bir nevi görselleştirecek.

Spesifik olarak Inca Digital’ın haritalama aracı, “kara para aklama, terörün finansmanı ve sistemler arasındaki kaçakçılık ile bağlantılı olarak blockchain tabanlı teknolojilerin kullanımı hakkında da fikir verecek. Ayrıca bu kapsamda kripto varlıkların geleneksel finansı nasıl etkileyebileceğinin araştırılması da öncelikli hedefler arasında…

 

İz sürmek…

Haritalama aracı kullanıma sunulduğunda, Chainalysis ve CipherTrace gibi firmalardan sağlanan iz sürme hizmetlerine dahil olacak. Bu noktada söz konusu ürünün ABD hükümetinin yanı sıra özel firmaların kullanımına da sunulabileceği bildiriliyor.

Inca Digital CEO’su Adam Zarazinski paylaştığı açıklamada, “dijital varlık piyasalarının inanılmaz vaatler içerdiğini, aynı zamanda kara para aklama, piyasa manipülasyonu ve ABD ulusal güvenliği için risk oluşturabileceğini” kaydetti.

Yeni adım, kripto dünyasının ABD’ye yönelik potansiyel regülasyonlara ilişkin endişeleri ve baskıların tam ortasında geliyor. Genel itibarıyla hareketli bir dönemin yaşandığı ABD’de kısa süre önce Hazine Bakanlığı, Ethereum Virtual Machine uyumlu ağlarda çalışan Tornado Cash’i, ağırlıklı olarak terör örgütleri ve uluslararası suçlular için ayrılan kara listeye dahil etmişti.

KaynakDecrypt