Amerika Birleşik Devletleri İçişleri Bakanlığı, Viyana merkezli Danuba Tech şirketine geliştirdiği blokzinciri güvenlik çözümleri için 143 bin dolar ödül verdi.

ABD İçişleri Bakanlığı’nın Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü yayınladığı basın bülteninde Danube Tech şirketine, departmanın sertifika ve lisans konusundaki sahtecilikle olan mücadelesine destek vermesi için ödül verildiği belirtiliyor.

Basın bülteninde ayrıca ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği, Ulaştırma Güvenliği İdaresi, Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri gibi kurumların da blokzincir tabanlı güvenlik çözümlerinden yararlanabileceği ifade ediliyor.

Mevcut yayınlama işlemleri genellikle kağıt tabanlıdır. Bu sistem veri alışverişini zorlaştırır, sistemler arasında kullanılamaz ve kayıp, imha, sahteciliğe karşı savunmasız olabilir. Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü (S&T) güvenliği artırmak, birlikte çalışabilirliği sağlamak ve sahteciliği önlemek adına kimlik bilgilerini dijital olarak yayınlamak için blokzinciri ve DLT uygulamalarını inceliyor.

Ödül, S&T’nin güvenlik çözümlerini ilerletmek için özel sektör ortaklarına fon sağlayan Silikon Vadisi İnovasyon Programı aracılığıyla veriliyor. Programa katılım gösteren firmalara ulusal güvenlik ve ticari teknolojilere ilgili geliştirmeler yapmaları için 800 bin dolara kadar fon sağlanıyor.

KaynakCoinTelegraph