Ödeme ağı ve kripto para şirketi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’nin kripto benimsenmesinde “geride kaldığını” kaydetti. Üstelik dahası da var. İşte detaylar…
Ülkelerin kripto varlıklara yönelik benimseme oranları uzun yıllardır gündemdeki belirli aralıklarla ‘tazelenen’ konular arasında. Bu noktada ülkelerin kriptoyu ne ölçüde aktif olarak kullandığı gibi sorulara yanıt sağlayan bu tip argümanlarla ilgili olarak önemli bir isimden -eleştirel yaklaşım- geldi. Ödeme ağı ve kripto para şirketi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’nin kripto benimsenmesinde diğer ülkelere göre “geride kaldığını” söyledi. Dikkat çekici yorumunda durumun kaynağını ise regülasyonlarla ilgili konulardaki geniş ölçekli belirsizliklere bağladı.
Bloomberg’e konuşan Garlinghouse; Birleşik Krallık, İsviçre, Avustralya, Japonya ve Singapur gibi ülkelerde ise kripto benimsenmesinin ABD’den daha iyi durumda olduğunu kaydetti. Söz konusu ülkelerin yatırımcılar ve girişimciler için kapsamlı kurallar getirdiğini, aynı adımları ABD’de de görmek istediğini sözlerine ekledi.
“SEC bir sopa gibi davranmayı bırakmalı…”
Ripple CEO’su Garlinghouse 90’ların sonunda yapılan uygun düzenlemelerle ABD’nin bir teknoloji merkezine dönüştüğünü, şimdi bunun aynısının kripto için yapılması gerektiğini belirtti. Bu noktada kısa adı SEC olan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bir ‘sopa’ gibi davranmayı bırakması gerektiği şeklindeki yorumu ise oldukça ilginçti.
Hatırlanacağı üzere SEC ile Ripple’ın arası hiç de iyi değil. Zira ABD’nin menkul kıymetler ve borsaları denetleyen kuruluşu 2020’de Ripple’a dava açmıştı. Devam eden dava Ripple’ın kripto parasının bir menkul kıymet olduğunu iddiasına dayanıyor ve geride kalan üç yılın ardından hala devam ediyor.