ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların delinmesini kolaylaştırdıkları gerekçesiyle 13 kuruluşu ve iki kişiyi yaptırım listesine aldı.

OFAC, Rusya’nın ABD yaptırımlarını aşmak ve Ukrayna’ya karşı savaşını finanse etmeye devam etmek için alternatif ödeme mekanizmalarına giderek daha fazla başvurduğunu belirtti. Bu bağlamda, yaptırım uygulanan Rus finans kuruluşlarının küresel finans sistemine yeniden bağlanmasına yardım etmeye çalışan şirketleri ifşa etmeye ve engellemeye devam edeceklerini açıkladı.

Özellikle Netex24 ve Bitpapa isimli iki firma, yaptırım listesine alınan kuruluşlar arasında öne çıktı. OFAC, Netex24 ve Bitpapa’nın, OFAC tarafından yaptırım uygulanan bankalar, kripto borsaları ve karanlık ağ pazarları ile kripto para kullanarak işlem yapma geçmişine sahip olduğunu belirtti.

Bu gelişmeler, OFAC’ın, yaptırımların ihlal edilmesini önlemek amacıyla özellikle yaptırım uygulanan Rus bankaları için giriş ve çıkış işlemleri sağlayan kripto işletmelerine odaklandığını gösteriyor.

KaynakTheBlock