Bulut tabanlı bir akıllı sözleşme platformu olan SIMBA Chain, ABD Donanma Araştırma Ofisi’nden 1,5 milyon dolarlık hibe aldıktan sonra ABD ordusunun tedarik zincirini yenilemekle görevlendirildi.

SIMBA Chain, kritik askeri silah parçaları için talep algılamayı sağlamak amacıyla blokzinciri tabanlı bir çözüm geliştirmekten sorumlu olacak. Talep algılama, talebi önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için bilgileri gerçek zamanlı olarak işleyen tedarik zinciri lojistiğinde kullanılan bir tahmin tekniği.

Çalışmaların, 1980’lerde piyasaya sürülen ve bugün hala ABD Donanması‘nın omurgasını oluşturan bir savaş jeti olan Boeing F / A-18 Hornet’e odaklanan bir kullanım senaryosu oluşturmaya odaklanacağı belirtiliyor.

SIMBA Chain, Naval Enterprise Sustainment Technology Team (NESTT) ile birlikte Jacksonville, Florida’daki bir deniz hava istasyonunda 6 Ocak’ta çalışmaya başladı.

NESTT proje lideri Steve McKee, Donanmanın Küçük İşletme İnovasyon Araştırma (SBIR) programının askeri hazırlığı geliştiren teknolojik yenilikler geliştirmek için 2020’de 30 milyon dolar tahsis edildiğini söylüyor.

2020’de, Donanma Bakanlığı SBIR Programı, hazırlığı iyileştirmek ve yenilikleri ilerletmeye yardımcı olmak için 30 milyon doların üzerinde kaynak ayırdı. SIMBA Zinciri ile bu blokzinciri projesi, teknolojinin sadece askeri tesislerimizi değil, sistemlerimizi de canlandırmadaki rolünü örnekliyor. Jacksonville’deki Fleet Readiness Center ile bunun gibi pilot projeler hem inovasyonu hem de nihayetinde olumlu sonuçları teşvik ediyor.

SIMBA Zinciri CEO’su Joel Neidig ise işlemlerin geri döndürülemezliği, kurcalamaya dayanıklı yapısı ve doğru bir şekilde denetlenebilme yeteneği sayesinde, blokzincirinin etkili bir askeri tedarik zincirinin omurgasını oluşturma görevini üstlendiğini söyledi.

Blokzinciri şeffaf ve verimli tedarik zincirini nasıl sağlayabilir?

KaynakCoinTelegraph