ABD Senatörleri Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis, Ödeme Stablecoinleri için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı amaçlayan iki partili bir yasa teklifi olan Lummis-Gillibrand Ödeme Stablecoin Yasası’nı tanıttı. Tasarı, tüketicileri korumayı, sorumlu yeniliği teşvik etmeyi ve kara para aklama ile yasa dışı finansmanla mücadeleyi hedefliyor.

Yasa tasarısı, “desteksiz, algoritmik stablecoin”leri yasaklıyor ve ihraççılara bir-bir rezerv zorunluluğu getiriyor. Aynı zamanda stablecoin firmaları için eyalet ve federal düzenleyici rejimler oluşturmayı ve stablecoinlerin yasa dışı kullanımlarını önlemeyi amaçlıyor.

Senatör Gillibrand, ABD dolarının hakimiyetini sürdürmek, sorumlu yeniliği teşvik etmek ve tüketicileri korumak için stablecoinler için bir düzenleyici çerçevenin geçirilmesinin önemini vurguladı. Yasama, ilgili federal ve eyalet kurumlarıyla yakın iş birliği içinde geliştirildiği için gerekli desteği Senato ve Temsilciler Meclisi’nden alabileceğine olan inancını ifade etti.

Tasarı, eyaletlere bağlı olmayan güven şirketlerinin 10 milyar dolara kadar ödeme stablecoinleri çıkarmasına izin veren hükümler içeriyor. Yetkilendirilmiş kurumlar, sınırlı amaçlı bir eyalet tüzüğü altında “herhangi bir miktar” stablecoin ihraç edebilecek. 

Senatörler Lummis ve Gillibrand daha önce de dijital varlıkları düzenlemekle ilgili olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun rollerini açıklığa kavuşturan yasa tasarıları üzerinde iş birliği yapmışlardı.

Kaynakblockchain.news