ABD’de Apple’ın blockchain odaklı uygulamalara yönelik politikalarını eleştirilmesi odağında önemli bir gelişme yaşandı.

ABD’de Temsilciler Meclisi Üyesi iki isim Gus Bilirakis ve Jan Schakowsky, Apple’ın blockchain adımlarına yönelik dikkat çekici bir mektup paylaştı. Meclis üyeleri, Apple CEO’suna ithafen gönderilen mektupta şirketin blockchain teknolojisi ve NFT başta olmak üzere bazı adımlarına yönelik endişeler dile getirildi.

İlgili mektupta, “Apple, sınırlamaların duvarlarla çevrili bir bahçe oluşturarak güvenliği artırdığını savunsa da, birçok kişi uygulama mağazasını rakiplerine karşı bir silah olarak kullandığından endişe ediyor” denildi.

Apple’ın blockchain teknolojisi ile ilgili hizmetlere yaklaşımı sorulurken şirketin politikaları eleştirildi.

Bu kapsamda kripto uygulamalarından kar elde edildiği, diğer yandan etkilerinin zayıflatıldığı iddiasında bulunuldu. Apple’ın ABD’nin gelişmekte olan teknolojiler alanındaki liderliğine olumsuz yönde etki edebilecek adımlara yol açabileceği gibi ifadeler yer aldı.

Temsilciler Meclisi Üyeleri genel itibarıyla Apple’ın blockchain bağlantılı uygulamaları olumsuz yönde etkileyen yönergeler sunduğunun altını çizdi. Bu doğrultuda daha önce de bazı iddialar kamuoyunda yer bulmuştu.

Başkent Washington’daki ABD Temsilciler Meclisi, ABD Kongresinin alt kanadı durumunda ve sandalye sayısı 435. Federal halkı temsil eden meclis üyeleri 2 yılda bir yapılan seçimlerle yenileniyor.