ABD’de Güney Dakota Valisi Kristi Noem kripto para birimlerini dışlayan yeni bir yasa tasarısını veto etti.

ABD’nin Güney Dakota eyaletinde kripto paralara ilişkin ilginç gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda Güney Dakota Valisi Kristi Noem, bir kanunda kripto para birimleri ile dijital varlıkları “para” tanımından ayrı tutacak şekilde değiştirme esası taşıyan bir tasarıya karşı veto yetkisini kullandı.

Eyalet meclisinden geçmiş durumdaki yasa tasarısı Güney Dakota’da dijital varlıklar üzerinden faaliyet gösteren işletmeler için daha fazla yasal netlik oluşturacağı iddia ediliyordu…

Vetonun arkasında yatan nedenler…

Vali Noem, 9 Mart’ta eyaletin Meclis Başkanı Hugh Bartels’e yaptığı veto bildiriminde, yasa tasarısının Güney Dakota’yı kripto para birimlerini benimseyen diğer eyaletlere kıyasla dezavantajlı duruma düşüreceğini savundu.
Kripto para birimlerini para olarak hariç tutmanın kullanımını zorlaştıracağını ve potansiyel olarak eyalet ekonomisine zarar vereceğini gerekçesine ekledi.

Ayrıca Vali Noem, kripto para birimlerini para tanımından çıkarma odaklı yasa tasarısının federal hükümet tarafından eyaletlere kendi dijital para birimini empoze etmek için kullanılabilecek bir düzenleyici boşluk yaratacağı savından hareketle tasarının gelecekteki federal hükümetin CBDC çıkarma konusunda önünü açabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Kaynakblockchain.news