ABD’li milletvekilleri, merkeziyetsiz finansın (DeFi) düzenlenmesi konusunda farklı görüşlere sahip. House Financial Services Komitesi’nin dijital varlıklar alt komitesi, bu hafta düzenlenen bir oturumda DeFi’nin nasıl düzenlenmesi gerektiğini tartışmaya devam etti.

Alt komite başkanı Temsilci French Hill, “Blokzincirlerin finans dünyasında nasıl kullanılacağını ele alırken, DeFi ile ilgili olası maliyetleri ve faydaları daha iyi anlamamız gerekiyor” dedi. Bu oturum, ABD’li yasa yapıcıların DeFi düzenlemeleri konusundaki belirsizlikleri ele alma çabalarının bir parçası.

Düzenleme Çalışmaları ve Mevcut Durum

Bu yıl Temsilciler Meclisi’nden geçen yasalar, DeFi’yi doğrudan düzenleme dışı bıraktı. Yasa yapıcılar, ABD Hazine Bakanlığı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) DeFi’yi incelemesini talep etti. Ayrıca, bu yasalar CFTC’ye “dijital emtialar” üzerinde yetki verirken, SEC’in yatırım sözleşmesi kapsamında sunulan dijital varlıkları denetlemesini öngörüyor.

SEC’in 2022’de önerdiği bir kural, merkeziyetsiz borsaları kapsayacak şekilde “borsa” tanımını genişletmeyi amaçlıyor. Bu düzenleme, merkeziyetsiz projelerin alternatif ticaret sistemleri olarak SEC’e kayıt yaptırmalarını zorunlu kılabilir ve kripto endüstrisinden tepki aldı.

DeFi Tanımı Üzerinde Anlaşmazlık

Temsilci Stephen Lynch, DeFi’nin tanımı konusunda ne düzenleyiciler ne de sektörün kendisinin bir fikir birliğine sahip olmadığını belirtti. Lynch, kripto endüstrisini eleştirerek, sektörün sık sık krizlerle karşı karşıya kaldığını ve düzenlemelerin geciktiğini söyledi.

 

KaynakTheBlock