Avrupa Konseyi ve Parlamentosu, kripto para firmalarına daha sıkı kurallar getirecek yeni bir kara para aklama karşıtı paketin bazı bölümleri üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı. Perşembe günü yayınlanan bir açıklamada, politika yapıcılar grubu, yeni kuralların “kripto sektörünün çoğunu” kapsayacağını ve kripto firmalarının müşterileri üzerinde inceleme yapmalarını gerektireceğini belirtti.

Geçici anlaşmaya göre, müşterileri en az 1.000€ ($1,090) değerinde işlem gerçekleştirmeyi planladığında kripto firmaları gereken incelemeleri yapmak zorunda olacak. Ayrıca, kendilerine ait cüzdanlarla yapılan işlemlerle ilgili riskleri azaltma tedbirleri de ekliyor.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Onaylanırsa, Konsey ve Parlamento metinleri resmi olarak kabul etmeden önce Avrupa Birliği’nin Resmi Gazetesi’nde yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

Avrupa Bankacılık Otoritesi de kripto sektörünü kapsayacak şekilde kara para aklama ve terör finansmanı risk faktörleri üzerine yönergelerini genişletti.

Belçika Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, bugün yaptığı açıklamada, geçici anlaşmanın AB’nin yeni AML sisteminin bir parçası olduğunu söyledi. “Bu, dolandırıcıların, organize suç örgütlerinin ve teröristlerin finansal sistem aracılığıyla gelirlerini meşrulaştırmaları için hiçbir alan bırakmayacak.”

KaynakTheBlock