Son birkaç yıldır Web3 odağında önde gelen şehirler arasında konumlanan Abu Dabi’de, bölgedeki gelecek vadeden girişimlere yönelik 2 milyar dolarlık yeni bir fon başlatıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de Hub71 isimli yatırım şirketi tarafından Web3 ve blockchain girişimlerini desteklemeye yönelik 2 milyar dolarlık bir fon başlatıldı. Hub71+ Digital Assets adı verilen fon ile güçlü destek ve yatırımlarla yeni girişimlerin daha hızlı şekilde büyüme kaydetmesinin hedeflendiği belirtildi.

Fonun öne çıkan ortakları ise First Abu Dhabi Bank (FAB) ve Ar-Ge merkezi FABRIC. Ek olarak Abu Dabi’deki dijital varlık borsası ve hizmet sağlayıcıların da fonun destekçileri arasında bulunduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamasında FAB Grup Operasyon Direktörü Suhail Bin Tarraf, atılan adımın önemine değinerek özellikle bölgedeki inovasyonlara yön verilmesi ve talebin karşılanmasının hedeflendiğinin altını çizdi.

Hub71 Genel Müdür Yardımcısı Ahmad Ali Alwan ise Hub71+ Digital Assets’in sunulmasının Abu Dabi’nin global düzeydeki değişim ve dönüşümünü temsil ettiğini söyledi.

Paylaşılan bilgiye göre Hub71+ Digital Assets ile girişimlerin çeşitli teknoloji programlarına, hükümet ve yatırım ortaklarına erişimi sağlanacak. Ayrıca Abu Dabi’de konumlanan veya taşınan girişimler desteklenecek, bölge ülkeleri ile iş birliği içerisinde hareket edilip global düzeyde etki sağlayan girişimlerin meydana getirilmesi için çaba harcanacak.

Kaynakadgm