Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi tapu kayıtlarını blokzinciri platformuna taşımaya hazırlanıyor.

Yayınlanan basın bültenine göre Abu Dabi’nin gelişim stratejisinden sorumlu bir devlet kurumu olan Kentsel Planlama ve Belediyeler Departmanı, bu girişim için Hindistan merkezli IT firması Tech Mahindra ile ortaklığa gitti.

Şirket, Abu Dabi vatandaşlarına SmartHub adında bloklara dayalı bir çözüm sunmak istiyor. Bu da arazi kayıtlarının izlenmesine ve emlak işlemlerinin yapılması için gereken işlem süresinin azaltılmasına yardımcı olacak. Bunun yanı sıra çözüm, belediyeler tarafından yayınlanan tüm mülkle ilgili belgeleri bir blok incirinde saklayacak ve duyuru başına farklı varlıklara yayılan düğümler aracılığıyla kayıtların izlenmesine yardımcı olacak.

Abu Dabi Belediyesi CIO’su Ahmad Abdolsamad AlHammadi konuyla ilgili olarak departman adına yaptığı açıklamada: “Blokzinciri ve SmartHub dijital servisleri gibi yeni nesil teknolojilerin uygulanması, daha geniş bir vatandaş kitlesine hizmet vererek müşteri mutluluğunu, yaşam kalitesini ve hizmetlerimizin erişilebilirliğini artıracaktır.” ifadelerini kullandı.

AlHammadi detay vermeden bu girişimin yıl boyunca yaymayı planladıkları birçok hizmetin bir başlangıcı olduğunu da sözlerine ekledi.

KaynakTheBlock