Spor giyim devleri Adidas ve Nike’ın rekabet alanlarından biri de NFT’ler…

Dünyanın en iyi sporcuları ile sponsorluk anlaşmaları, teknolojik atılımlar, inovasyon, sürdürülebilirlik derken Adidas ve Nike’ın son dönemdeki rekabet alanlarından biri de şüphesiz NFT’ler. Nike, RTFKT markasını satın alarak NFT piyasasına giriş yapmış, üstelik kısa sürede bu çok taze alandan 175 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmıştı.

Nike ayrıca .swoosh isimli yeni bir girişim duyurdu ve buradan da NFT sunulacağını açıklayarak iddiasını desteklemeyi ihmal etmedi.

Adidas da boş durur mu; ünlü NFT koleksiyonu BAYC ile iş birliğine giden marka, sahip olduğu BAYC NFT’sini Katar’da düzenlenen Dünya Kupası için hazırladığı reklam videosunda göstermeyi unutmadı.

Adidas, NFT olarak hazırlanmış giysileri de çoktan Opensea üzerinden satışa çıkarmış durumda. Bu kapsamdaki gelirlerini henüz kamuoyuyla paylaşmamış olsa da NFT’lerine yönelik ilginin yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Kendi web sitesinde metaverse sekmesi açacağı kaydedilen Alman şirket, böylelikle NFT’lerine ‘link vermiş’ olacak. Meraklılar Adidas web sitesinden satın almak ya da incelemek üzere NFT’lere geçiş yapabilecek.

Sonuç olarak her iki spor markasının da NFT dünyasına yakın ilgisi aşikar. Yakın gelecekte rekabete diğer üreticilerin girmesinin de sürpriz olmayacağını belirtelim.