Memphis merkezli tarım teknolojileri firması The Seam’in CEO’su, firmanın pamuk takibi için blockchain tabanlı bir izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik çözümü yayınlamayı planladığını açıkladı.

ABD Ulusal Pamuk Konseyi ile birlikte geliştirilen proje henüz başlangıç aşmasında. Ocak ayında ise projenin tam ölçekte dağıtımının yapılması bekleniyor.

Şirket hali hazırda mahsulleri için blockchain tabanlı olmayan bir platform işletiyor ve tarım dünyasına teknik çözümler sunuyor. Hatta bazı zamanlar bu platformda tek bir günde milyonlarca kilo pamuk ticaretinin yapıldığı da oluyor. Şirket şimdi bu platformunu blockchain teknolojisiyle geliştirmek istiyor.

Seam ayrıca, dağıtık defter teknolojisine dayanan güvenilir ve doğru bir veri günlüğü ile elde edilmesi çok daha kolay olan sürdürülebilirliğe de odaklanmak istiyor. Tarım ürünlerini kaynağından itibaren takip etmek de bu amaca yönelik bir başka adım.

The Seam CEO’su Mark Pryor konuya yönelik: “Tedarik zincirinde izlenebilirlik ve şeffaflık için artan bir ihtiyaç var. Pamukta da markalar ve perakendeciler tedarik zinciri boyunca daha izlenebilir, şeffaf bilgi talep ediyor.  Bu blockchain teknolojisi de tarafların sürdürülebilirlik uygulamaları ve satın aldıkları ürünün kökeni hakkında bilgi sahibi olmalarına izin verecek.” ifadelerini kullandı.

Pryor, projenin izlenebilirlik işlevinin önümüzdeki Ocak ayında hazır olacağını ve mevcut blockchain fonksiyonunun olayları kaydetmeye odaklandığını da sözlerine ekledi.