Kripto odaklı “ChatGPT” Kaito, aldığı son yatırımla değerlemesini 87,5 milyon dolara çıkardı…

Kaito, A Serisi finansman turunda 5,5 milyon dolarlık yatırım alarak değerlemesini 87,5 milyon dolara yükseltti. Söz konusu yatırım tutuna kripto girişim sermayesi (VC) firması Superscrypt ve Spartan liderlik etti.

Kaito için kripto odaklı ChatGPT (yapay zeka destekli sohbet robotu) denebilir. Kripto konulu soruların yanıtlarına odaklanan aracın kısa süre önce beta modunda kullanıma sunulduğu kaydediliyor. Bu kapsamda beta sürecinde olmasına karşın 35 bini aşkın kullanıcıya sahip olduğu bilgisi dikkat çekiyor.

Şirketin büyük dil modellerini (LLM’ler) Twitter, Discord, Telegram, yönetişim forumları, Medium, Mirror, endüstri araştırmaları, haberler, podcast transkriptlerinin yanı sıra onchain dahil olmak üzere internetteki verilere gerçek zamanlı erişimle birleştirdiği belirtiliyor…

OpenAI’nin ChatGPT’si ve Google’ın Bard’ı gibi LLM’ler, insan benzeri metinleri anlayabilmeleri ve üretebilmeleri için büyük dil veri kümeleri üzerinde eğitilmiş yapay sinir ağları şeklinde tanımlanabilir. Dil konusundaki yeterlilikleri nedeniyle, LLM’ler her ne kadar geliştirilme aşamaları sürse de karmaşık kavramları anlayabiliyor ve bunları kullanıcılara ulaşılabilir bir şekilde açıklayabiliyorlar.

Testler Kaito’nun oldukça detaylı ‘yanıtlar’ verebildiğini ve ‘ilginç çıkarımlarda’ bulunduğunu gösteriyor. Henüz geliştirilme aşamasında olmakla birlikte ulaştığı yoğun finansman kaynakları ile birlikte girişimin geleceğinin umut vadettiği bildiriliyor.

KaynakCoindesk