Türkiye’nin Yapay Zeka Platformu (AITR), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve İTÜ işbirliği ile Türkiye’nin gelişen Yapay Zeka teknolojilerine yönelik ışık tutan önemli konuşmalar ve panellerin gerçekleştiği bir zirve düzenledi.

Türkiye İş Bankası ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte sektörün önde gelen isimleri yapay zekanın dönüştürücü potansiyeli, iş dünyasında yapay zekanın kullanımı, gelecek planları ve üretken yapay zeka teknolojileri gibi konular masaya yatırıldı.

4 panelden oluşan etkinliğin açılış konuşmasını Faruk Eczacıbaşı ve Çağdaş Ergin yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Altan CAKIR moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde, iş yerlerinde yapay zeka teknolojilerinin etkilerini ve gelecek planları Sabri Gökmenler, Hilmi Kocak, Özcan Çavuş ve Yekta Caymaz ile değerlendirdi.

Zehra Öney’in moderatörlüğünde ikinci panelde, Prof. Hatice Köse, Prof. Çiğdem Gündüz Demir, Prof. Erdem Büyüksağiş ve Doç. Dr. İbrahim KulaÇ ile birlikte, bilim dünyasının yapay zekaya bakış açısı ve teknolojinin toplum için anlamı üzerine konuşuldu.

Üçüncü panelde, Levent Kızıltan moderatörlüğünde Gökhan Mataracı, Hayriye Karadeniz, Mehmet Sinan Toktay ve Kıvanç Uslu, iş dünyasında yapay zekanın önemini ve şirketlerdeki yerini konuştular.

Son panelde ise Meltem Demirkan Vural moderasyonunda, Barış Karakullukçu, Ali Şahin, Deniz Mendi ve Numan Numan ile yapay zeka yatırımlarının önemi, yeni nesilin iş dünyası görüşleri ve üretken yapay zeka teknolojileri üzerine ilgi çekici bir sohbet gerçekleşti.

Etkinliğin ana paydaşları arasında Akbank, Amazon Web Services, Doğuş Teknoloji, Eczacıbaşı Bilişim, Ford Otosan, Garanti BBVA Teknoloji, İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Araştırma Merkezi, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye İş Bankası, KMPG Türkiye, SAS, Şişecam ve Türk Telekom yer alıyordu.

Paydaş olarak ise Teknolojide Kadın Derneği ve TÜBİTAK yer aldı.