Algorand son dönemde siber saldırılar ve güvenlik ihlelleri ile gündemde…

MyAlgo’nun 9,2 milyon dolarlık kayıpla sonuçlanan güvenlik ihlalinden kısa süre sonra Algodex de benzer bir saldırının kurban oldu. Kötü niyetli bir aktörün şirket cüzdanına sızdığı kaydedilirken Algodex, USD Coin (USDC) ve yerel Algodex (ALGX) tokenlerinin büyük bölümünü güvenli konumlara taşıdı. Bu arada siber saldırı ile 25.000 dolarlık bir kayıp oluşabileceği belirtildi ve genel itibarıyla etkisi 9,2 milyon dolara kıyasla son derece düşük kaldı.

Geçen hafta, bir grup yüksek profilli MyAlgo hesabına hedefli bir saldırı gerçekleştirililmişti. İhlalin nedeni bilinmezken cüzdan sağlayıcı, kullanıcıları varlıklarını korumak için ihtiyati tedbirler almaya davet etmişti…

Algorand Foundation (Algorand Vakfı) baş teknoloji sorumlusu John Wood, yaklaşık 25 hesabın MyAlgo istismarından etkilendiğini ve bunun Algorand protokolü veya yazılım geliştirme kiti (SDK) ile ilgili temel bir sorunla ilgilisi bulunmadığını doğruladı. Bu arada söz konusu vakıf, dijital varlıklar ve uygulamalar için güvenli ve merkezi olmayan bir platform oluşturmayı amaçlayan Algorand ekosisteminin geliştirilmesinden ve yönetişiminden sorumlu.

Algorand, enerji açısından verimli ve saldırılara karşı güvenli olacak şekilde tasarlanmış saf bir hisse kanıtı konsensüs algoritması kullanıyor. Protokol, blok zinciri alanındaki bir dizi proje ve şirket tarafından benimsendi; bunlara Circle ve International Blockchain Monetary Reserve de dahil.