Alibaba Cloud, blockchain üzerinde bir metaverse başlatıyor…

Çokuluslu e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji şirketi Alibaba’nın bulut (cloud) iştiraki olan Alibaba Cloud, blockchain üzerinde bir metaverse başlatıyor. Bu kapsamda bulut bilişim, yapay zeka ve veri analitiği alanında uzman olan Alibaba Cloud’un Avalanche ile iş birliği yapacağı bildirildi. Avalanche’ın akıllı sözleşme platformu ile ekosistemler arası merkezi olmayan yapı ve beraber çalışılabilirlik sağlayacağı kaydedildi.

MUA DAO’nun da entegrasyon ve özelleştirme odaklı adımlarda destek sağlamak üzere girişimin üçüncü ortağı olduğu kaydedildi.

Metaverse alanındaki güçlü iş birliğinin hedefi, ‘merkeziyetsiz, güvenli ve ölçeklenebilir sanal dünyalar oluşturarak metaverse dünyasına yeni olanaklar sunmak’ şeklinde açıklandı…

Alibaba Cloud odaklı platformun Avalanche ile birlikte metaverse ekosistemlerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edilirken bunun hem bireysel kullanıcıları hem işletmeler hem de geliştiriciler için fırsatları beraberinde getireceğinin altı çizildi.

Ava Labs CEO’su ve kurucusu Emin Gün Sirer, “herkes istediği zaman bir metaverse oluşturabilir. Zinciri kurmak sadece 15 dakika sürecek ve geliştiriciler anahtar teslimi ve cüzdanı birkaç saat içinde ayarlayabilecek,” Diyerek şöyle devam ediyor: “Teknoloji herkesin üzerinde çalışabileceği şekilde basit tasarlandı ve mevcut tüm araçlar açık kaynaklı.”

KaynakCoindesk