Alman DZ Bank, dijital varlık saklama hizmetleri için Metaco’nun kullanılacağını açıkladı. İşte detaylar…

Almanya’da Deutsche Bank’ın ardından en büyük ikinci banka konumunda bulunan DZ Bank, dijital varlık saklama hizmetleri için Metaco’nun kullanılacağını duyurdu.

Metaco, finans devleri ile gerçekleştirdiği yüksek profilli anlaşmalarla adından söz ettirmeye başladı. Zira İsviçre merkezli Metaco daha önce Citibank, Societe Generale ve DekaBank’le de benzer alanda anlaşmalar yapmıştı. Dolayısıyla DZ Bank, son 1 sene içerisinde İsviçreli şirketin finans devleri ile yaptığı dördüncü iş birliği oldu.

Frankfurt merkezli DZ Bank, Metaco’nun Harmonize isimli teknoloji platformunu, kurumsal müşterilerine sunulacak kripto saklama hizmetleri için kullanacak.

Konuya ilişkin açıklamasında DZ Bank’in dijital gözetim ve tasarım çözümü lideri Christopeit Nils, “Söz konusu teknolojiden yararlanarak yapacağımız teklifle birlikte müşterilerimiz için dijital para birimlerinin ve merkeziyetsiz finans araçlarının ihtiyaçlarını da karşılayabilen bir çözüm oluşturacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Togg hamlesi…

Öte yandan DZ Bank Dijital varlık yönetimi platformu Metaco ile birlikte, Türk teknoloji ve otomotiv şirketi Togg’a dijital para birimlerini varlık yönetim hizmetlerine entegre etme alanında hizmet sunacak. Bu kapsamdaki çalışmaların önümüzdeki aylarda başlayacağı kaydedildi.

Son olarak 2001 yılında kurulan DZ Bank, son adımıyla 2022’de piyasada yaşayan gerileme ve FTX kripto para borsasının skandal niteliğindeki çöküşü etrafında şekillenen volatil ortama karşın kripto endüstrisine yönelik algının pozitif yönde devam ettiğine işaret ediyor.