Nuri, Berlin mahkemesine iflas başvurusunda bulunurken kullanıcıların mevcut mevduatlarına sorunsuz şekilde erişim sağlayabileceği kaydedildi.

2015’te Bitwala ismiyle açılan, daha sonra ismini Nuri olarak değiştiren Alman kripto para borsası, iflas başvurusunda bulundu. Platform, Celsius Network’ün çöküşü ve kripto pazarındaki satışların ardından iflas kararı alındığını duyurdu. Reuters’in bildirdiğine göre kullanıcılar mevcut mevduatlarına sorunsuz şekilde erişim sağlıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı son dokuz ayda 69.000 dolardan 17.000 dolara kadar düştü, son günlerde 24.000 dolar bandını zorlasa da sektördeki birçok şirket, bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorluk çekti. Zira BTC’nin işlem gördüğü rakam, kripto para piyasasında birçok kullanıcı reaksiyonu ile yakından ilişkili ve bu durumun doğal sonucu olarak başta kripto para borsaları olmak üzere sektörün çeşitli kesimleri zorluk yaşayabiliyor.

Singapur merkezli hedge fonu Three Arrows Capital, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunurken, Celsius ve Voyager Digital benzer sonuçlar yaşadı.