Amazon Managed Blockchain (Amazon Yönetilen Blok Zinciri) hizmetine “Erişim” ve “Sorgu” adlı iki yeni araç eklendi.

Amazon’un dünyanın en büyük bulut platformu olan hizmeti Amazon Web Services’a geliştiricilerin blockchain tabanlı Web3 yazılımları oluşturmasını kolaylaştırmayı esas alan yeni araçlar eklendi.
Geliştiricilerin yeni araçları kullanarak uygulamaları daha hızlı şekilde oluşturabileceği kaydedildi.

Bu kapsamda kısa adı AMB – Amazon Managed Blockchain (Amazon Yönetilen Blok Zinciri) olan hizmete, “Erişim” ve “Sorgu” başlıklı iki araç eklendi.

Söz konusu duyuru New York City’deki AWS Web3/Blockchain Zirvesi’nde yapıldı.

AMB, genel ağlara katılmayı, popüler açık kaynak çerçeveler olan Hyperledger Fabric ve Ethereum’u kullanarak ölçeklenebilir özel ağlar oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştıran, tam olarak yönetilen bir hizmet şeklinde özetlenebilir.

AWS’de finansal hizmetler teknolojisi başkan yardımcısı Saman Michael Far konuya dair açıklamasında, “Amazon Yönetilen Blok Zinciri’ne eklenen araçlar, geliştiricilerin Web3 uygulamalarını kolayca oluşturabilmeleri için blockchain ağlarına ve verilerine sorunsuz erişim sağlıyor.” Dedi.

Web3 alanındaki geliştiriciler için Yönetilen Blok Zinciri; verileri okumak, olaylara abone olmak ve blok zincirindeki işlemleri yayınlamak için Ethereum genel mainnet ağına ve test ağlarına bağlanmak üzere özel Ethereum tam düğümü (düğümleri) sağlanmasına olanak tanıyor.

Amazon, Web3’e sıcak bakan şirketler arasında. Daha önce Web3 odağındaki çalışmalar için istihdam edilmek üzere iş ilanları da yayınlayan şirketin NFT pazaryeri hazırlığında olduğu konusu da son dönemin öne çıkan iddialarından biri.

KaynakCoindesk