BiLira, 27-30 Eylül tarihlerinde San Francisco’da gerçekleşen CONVERGE’22 etkinliğinde Türk blokzincir topluluğunu temsil etti. Web 3.0 alanında önde gelen isimlerin bir araya geldiği bu etkinliğe, Türk lirasının dijitalleşmesine öncülük eden BiLira CEO’su Sinan Koç konuşmacı olarak katıldı.

 

CONVERGE’22 konferansı blokzincir dünyasının devlerine ev sahipliği yaparken katılımcıların ekosistemi tanıması ve vizyonlarını geliştirmesine ortam sağladı. CONVERGE22’de konferans oturumları, uygulamalı atölyeler ve AMA (Ask Me Anything) etkinlikleri gerçekleşti. Önemli projelerin hikayeleri kurucularının gözünden dinlendi. Konuşmacılar arasında Ethereum CEO’su Vitalik Buterin, Circle CEO’su Jeremy Allaire, FTX Kurucu ve CEO’su Sam Bankman Fried ve O’leary Funds Kurucusu Kevin O’Leary gibi önemli isimler bulunuyordu. BiLira Kurucu Ortağı & CEO’su Sinan Koç, “Blokzincirin Dünya Çapında Yarattığı Etki” panelinde TRYB ve Türk blokzincir ekosistemini anlattı.

“Blokzincirin Dünya Çapında Yarattığı Etki” panelinde BiLira’nın hikayesini ve amaçlarını anlatan Sinan Koç; “Türk lirasını dijitalleştirme yolunda çok başarılı adımlar attık, yeni nesil bankacılık hayatlarımızda yerini alırken ülkemizin de bu teknolojiden faydalanmasını istiyoruz. BiLira’nın stabil kripto parası TRYB ile birçok global kripto platformunda alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor, Türk lirasına masrafsız ve kolay bir şekilde geçiş yapılabiliyor. TRYB’nin kullanım alanlarını destek olduğumuz projelerle de kullanıcılarımıza göstermek istiyoruz, örneğin Uçurtma Projesi ile yardımlaşma ve sosyal inovasyon alanında varoluyoruz. Metavest isimli bir diğer yeni nesil bankacılık projesinde ise Türk lirasını blokzincir üzerinde temsil ediyoruz. BiLira’nın ekosistem ortaklarını arttırarak Türk lirasını blokzincir dünyasına entegre etmek için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz.” dedi.