Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük 25 hedge fonunun yarısından fazlası artık Bitcoin’e yatırım yapıyor. Bu fonlar arasında, 2 milyar dolarlık Bitcoin varlığına sahip olan Millennium Management dikkat çekiyor.

River tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, 1 milyar dolardan fazla varlık yöneten 534’ten fazla kuruluş artık portföylerine Bitcoin ETF’lerini ekledi. River, blog yazısında, Bitcoin’in her şirketin bilançosunda bir dayanak haline geldiğini gözlemlediklerini belirtti. Şu anda, River’ın platformunu kullanan binden fazla şirket, finansal rezervlerinde Bitcoin bulunduruyor. Bir yıl önce, tipik bir işletme yaklaşık 2.5 BTC tutuyordu, bu da yaklaşık 70.000 dolar değerindeydi. O zamandan bu yana, bu varlıklar 4 BTC’nin üzerine çıkarak değerleri 280.000 doları geçti.

Geçtiğimiz günlerde, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor geniş kapsamlı bir röportajda, Bitcoin’in artık KYC (Müşterini Tanı) ve AML (Kara Para Aklamayı Önleme) düzenlemeleriyle yönetilen bankacılık dünyasına resmen girdiğini belirtti. Bitcoin’in artan düzenlemelerle kendini nasıl homojenleştirdiği sorulduğunda, Saylor, “Bence şu anda bunu yapıyor. Yani, izliyorsunuz, değil mi? Örneğin, Block her yıl Cash App aracılığıyla 10 milyar dolarlık Bitcoin satıyor. Onlar halka açık bir şirket. AML ve KYC düzenlemelerine uyarlar. Uyumlulukları var. Sorumlulukları var,” dedi.

Fidelity’nin de milyarlarca dolarlık Bitcoin’e custody hizmeti verdiğini belirten Saylor, “Eminim ki bir ordu dolusu avukat ve finans uzmanı bunun üzerine düşünüyor,” diye ekledi.