NFT dünyasında hareketli günler; Antsy Monke isimli yeni bir koleksiyon paylaşıldı…

İlk akla gelenin aksine klon NFT, yasa dışı bir kavramı temsil etmiyor. Burada popüler mobil oyunların ‘benzerleri’ akla gelebilir, örneğin geçtiğimiz yıllarda Flappy Birds isimli mobil oyunun binlerce klonu çıkmış ve App Store, Google Play gibi platformlarda yoğun ilgi ile karşılanmıştı. Şimdi kapsam beklenildiği üzere NFT dünyasına sıçrıyor ve bu noktada popüler Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’lerinin klonunu esas alan Antsy Monke isimli yeni bir koleksiyon paylaşılıyor.

Söz konusu koleksiyonun nadir bir yöntem üzerinden, Google’ın yapay zeka teknolojisi kullanılarak orijinal Bored Ape NFT’leri üzerinde çalışılması ile oluşturuldu. Yine de Antsy Monke koleksiyonunun kendine özgü bir teması bulunuyor, maymun figürleri; benzersiz şekilde tanımlanmış Viking gemi sahneleri, neon şehir manzaraları ve yoğun fırtınalı okyanuslarla birlikte geliyor. Farklılıklarla birlikte keskin bir bakışın Bored Ape NFT’leriyle benzerlikleri ortaya çıkaracağı ifade ediliyor.

Artsy Monke, 0,001 ETH başlangıç fiyatı ile OpenSea’de listelenmiş durumda. Burada akıllara taban fiyatı 85 ETH olan Bored Ape koleksiyonu ile arasındaki devasa fark gelebilir. Bir miktar sönük kaldığına şüphe yok, yine de çok yeni olmasına karşın şaşırtıcı bir ivme ile ilgi gördüğü dikkatlerden kaçmıyor…

Artsy Monke koleksiyonunun arkasındaki ekip de aynı derecede iddialı, zira gelecekte bir metaverse tema parkı oluşturmak ve bu kapsamda Play to Earn (P2E) video oyunları ile daha fazlası hedefleniyor. Bu metaverse hareketi ile Artsy Monke’nin Yuga Labs tarafından başlatılan Otherside’dan ilham aldığını düşünmek mümkün.

Kaynakblockchain.news