Teknoloji şirketi Apple, NFT’lerin App Store aracılığıyla satışını kurgularken yüzde 30 komisyon ile kendi ödeme sistemi üzerinden işlem yapılmasını istiyor…

Apple, iPhone için uygulama mağazası App Store üzerinden sunulacak uygulamaların NFT satışı yapabilmesini çeşitli kurallara bağlayan bir adım attı. Bu kapsamda App Store üzerinden OpenSea, LookRare ve Magic Eden gibi pazar yerleri, halihazırdaki NFT’lerinin satışını Apple Pay ile gerçekleştirebilecek. Bu noktada Apple Pay kullanımının sistemin kurgusu açısından mutlak şekilde gerekli tutulduğunu belirtelim. Ayrıca her işlemden ‘en az yüzde 30’ komisyon alınacağı kaydediliyor.

Şimdiye kadar Apple’ın gizlilik odağındaki politikaları ve şirketin uygulama mağazasındaki her işlemden komisyon alması, NFT geliştiricilerinin App Store’dan kaçınmasını beraberinde getirmişti. NFT ve kripto ile ilgili uygulamalara izin verilirken, genel itibarıyla şartların uygunluğu son derece tartışmalıydı.

The Information tarafından hazırlanan yakın tarihli bir rapora göre NFT girişimleri, her işlemden aldığı yüksek komisyon nedeniyle Apple’dan kısmen kaçındı. En son NFT pazaryeri Magic Eden’in kurucu ortağı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Sidney Zhang de mevcut şartların negatif yönlerini bir röportajda vurgulamıştı.

Web3.0 ekosistemi üretken bir hızla genişliyor ve bu alandaki inovatörler, girişimlerini büyüme yakalayacak şekilde konumlandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bakalım yeni gelişmenin ardından NFT’lerin App Store üzerinden geniş kesimlere ulaşması noktasındaki süreç ne yönde ilerleyecek?

Kaynakblockchain.news