Apple Inc.’de iPod bölümünün kıdemli başkan yardımcısı olan Tony Fadell, Metaverse’teki olası riskler hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu…

Apple’da bir müzik aygıtı serisi olan iPod bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Tony Fadell, metaverse hakkında konuştu. Metaverse’teki olası riskleri ele alan Fadell, sanal evrenin daha fazla trol yaratabileceğini ve insan etkileşimine zarar verebilme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Metaverse’ün “diğer insanların yüzüne bakma yeteneğini” ortadan kaldırdığını belirten Apple yöneticisi, “eğer insan bağlantısının arasına teknoloji koyarsanız, o zaman toksisite meydana gelir” dedi…
>Toksisite, bir maddenin organizmaya zarar verme derecesi.

Metaverse’ün arkasındaki teknolojinin değerli olduğunu kaydetmekle birlikte Fadell, aracısızlık ve bir şeylerin arkasına saklanarak bunu dikkat çekmek için kendi yararına kullanan kimselerin metaverse’deki tehdit unsurları arasında bulunduğunu ifade etti.

Fadell, “Metin tabanlı yorumlarda ve bloglarda aynı sorunu yaşadık, videolarda yaşadık, şimdi metaverse’de de yaşayacağız” dedi.

“İnsan bağlantısının kontrolünü yeniden kazanmamız gerekiyor” diyen Apple yöneticisi, “daha fazla teknolojiye ihtiyacımız yok” diyerek konuya farklı bir yaklaşım sergiledi.

Apple Inc.’de iPod bölümünün kıdemli başkan yardımcısı olan 53 yaşındaki Tony Fadell, ayrıca Nest Labs’ın kurucusu ve eski CEO’su.

KaynakBBC