Ölçeklenebilir Katman-1 blokzinciri ağı projesi ve tanınmış altcoin’lerden Aptos’un (APT) sosyal medya hesabı ele geçirildi.

Ölçeklenebilir bir Katman-1 blokzinciri ağı projesi olan. Aptos’un sosyal medya hesapları siber saldırı sonucunda ‘kısa süreliğine’ ele geçirildi. Ancak bu kısa sürede sahte bir airdrop kampanyasına ilişkin gönderi paylaşıldı. 300 bini aşkın takipçiye sahip olan hesabın yanı sıra projenin CEO’su Mo Shaikh‘in hesabının da ele geçirildiği görüldü ve aynı sahte airdrop paylaşımında bulunuldu.

Siber saldırının hemen ardından harekete geçen Aptos Labs ekibi, hesapları kurtarırken sahte paylaşımlarla ilgili olarak, “Aptos Foundation’dan @Aptos_Network güvenliğinin ihlal edildiğine dair resmi bir bildirim aldık. Bir APT airdrop kampanyasıyla ile ilgili en son gönderiler sahtedir. Lütfen o gönderiye veya sağlanan bağlantıya TIKLAMAYIN.” Şeklinde (aşağıda) İngilizce paylaşımla takipçiler uyarıldı.
Bununla birlikte olayda mağduriyet yaşayan herhangi bir takipçi olup olmadığı bilinmiyor.

Son olarak ekibin hesabı kontrol altına aldığı kaydedilirken geçmişe dair tüm gönderilerin ‘silindiği’ dikkatlerden kaçmıyor.

Gelişmelerin ardından APT, ilk 24 saatin sonunda yüzde 5’e yakın (CoinGecko verilerine göre) değer kaybetti.

Eski Meta (Facebook) çalışanları tarafından kurulan APT, merkeziyetsizlik ve Web3 ideallerini daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.