Amerikalıların yaklaşık yarısı NFT’ler konusunda farklı ölçülerde de olsa bilgi sahibi…

ABD-Washington merkezli düşünce kuruluşu Pew Research Center, gerçekleştirdiği bir anket ile ülkedeki NFT farkındalığının boyutlarını gözler önüne serdi. Buna göre Amerikalıların yaklaşık yarısı NFT’ler konusunda farklı ölçülerde de olsa bilgi sahibi (aşina).

Anket sonuçlarına göre ABD’li yetişkinlerin yüzde 49’u NFT’yi bir şekilde duymuş. Bu konuda son derece bilgili olduğunu söyleyen kişi oranı yüzde 11 olarak kayıtlara geçerken şimdiye kadar bu alanda bir satın alım yaptığını belirtenlerin oranı da hiç fena değil: Yüzde 2.

Pew Research Center ayrıca, NFT‘lere yapılan yatırımın ve farkındalığın, başta yaş ve cinsiyet olmak üzere demografik faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğine dikkat çekti.

Çalışmadaki diğer çıktılar şöyle sıralanabilir;

  • Erkekler, kadınlara göre NFT’ler hakkında daha çok bilgi sahibi. Bu kapsamda erkekler kadınlara göre yüzde 22 daha yüksek oranda NFT’yi duyduğunu belirtmiş.
  • 18-29 yaş arası yetişkinlerin yüzde 69’u ve 30-49 yaş arasındakilerin yüzde 56’sı ve 50 yaş üzeri katılımcıların yüzde 36’sı NFT hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etmiş.
  • Öte yandan gelir düzeyi, etnik köken ve ırklara göre de belli başlı farklılıklar var. Örneğin Asyalı Amerikalılar yüzde 66 ile NFT farkındalığı açısından en üst sırada. Asyalı Amerikalıları sırasıyla Beyaz, Hispanik ve Siyah yetişkinler izliyor. Oranlar sırasıyla %49, %48 ve %38.

Son olarak kripto para yatırımları ile ilgili çeşitli sorular soruldu… Katılımcıların yarısı bu alanda hayal kırıklığı yaşadığını bildirirken yüzde 15’lik bir kesim ise beklediklerinden daha iyi performans elde ettiklerini paylaştı.

Anket, yaz aylarında gerçekleştirildi.