Doğu Asya, geçen yıla göre sadece yüzde 4’lük büyüme kaydetti….

ABD merkezli blockchain analiz firması Chainalysis’in son araştırmasına göre 2021 Temmuz – 2022 Haziran arasındaki dönemde, Doğu Asya’daki kripto para işlemlerinin toplamı 777,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Böylelikle söz konusu bölge, küresel hacmin yüzde 13’ünden daha azlık kısmına kapsayarak dördüncü sıraya geriledi. Geçtiğimiz yıl üçüncü sıradaki coğrafi bölge durumunda olan Doğu Asya, geçen yıla göre sadece yüzde 4’lük büyüme kaydetti…

Doğu Asya’daki en büyük ülke olan Çin’de kripto işlemleri bir önceki yıla göre yüzde 31,1 oranında düştü. Çin’deki düşüşün muhtemel nedeni genel anlamda hükümetin politikaları ve bunun sonucu olarak faaliyetlerin azalmasına bağlandı. Bununla birlikte, işlem hacmindeki düşüşe rağmen Çin, bölgedeki en büyük kripto pazarı, dünyada dördüncü sırada ve Chainalysis’in küresel kripto benimseme endeksinde de 10. sırada yer alıyor.

Öte yandan Çin’in yanı başındaki Japonya’da işlem hacmi, çarpıcı bir şekilde yüzde 113,2 arttı. Japonya’daki yükseliş ise DeFi’nin nispeten yüksek oranda benimsenmesi ile ilişkilendirildi. Japonya’nın DeFi işlem hacmi, Güney Kore’nin 56,7 milyar dolarlık hacminin neredeyse iki katı ve Çin’in toplam 67,6 milyar dolarlık hacmine de oldukça yakın.

Son olarak bu ayın başlarında Chainalysis, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin (MENA) küresel kripto benimseme endeksinde ilk sırada olduğunu gösteren bir çalışma yayınladı.