Ethereum, üç ESG faktörünün hepsinde iyi performans göstererek AA notu alan tek blockchain oldu.

“Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim” veya güncel kısaltmasıyla ESG, bir yatırımın performansı üzerinde önemli etkileri bulunabilecek çevresel, sosyal ve yönetişimsel uygulamaları ifade ediyor. Bu kapsamda kripto varlıklar odağında bir araştırma yayınlayan veri şirketi CCData’ya göre listenin ilk sırasında Ethereum var.

Ethereum, üç ESG faktörünün hepsinde iyi performans göstererek AA notu alan tek blockchain oldu. Rapora göre söz konusu durumun kaynağında kısmen ağın son zamanlarda enerji tüketimini azaltan ve madencileri demode hale getiren proof-of-stake teknolojisine geçişi var.

Güvenlik, iklime etki gibi parametrelerde gerçekleştirilen değerlendirmede Ethereum, CCData’nın kurumsal sınıfta kripto ESG sıralamasında birinci olurken ikinci sırada Solana, üçüncü sırada Cardano yer aldı.
Yoğun enerji tüketimi ve donanım ihtiyacı nedeniyle eleştirilen Bitcoin ise bir hayli gerilerde kaldı. Listede en likit 40 dijital varlığın sıralandığını belirtelim.

Yatırımlarda çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) zorunluluklarının önemi, özellikle kurumsal yatırımcılar ve büyük varlık yönetimi firmaları arasında giderek artıyor. Küresel muhasebe şirketi PricewaterhouseCooper’ın (PwC) geçen yılın sonlarında yayınladığı bir rapora göre, yönetilen ESG ile ilgili varlıkların 2026 yılına kadar 33,9 trilyona ulaşması bekleniyor; bu rakam dünyadaki tüm yatırımların beşte birine işaret ediyor.

KaynakCoindesk